lördag 27 mars 2010

Det krånglar..

Bloggen krånglar fortfarande men sånt är livet här kommer omgångens matcher!

Kalmar- Elfsborg
Halmstad-Åtvidaberg
Gefle-Malmö
Gais-AIK
Örebro-Mjällby
Helsingborg-Blåvitt
Häcken-Trelleborg
Djurgården-BP

Lycka till!

onsdag 24 mars 2010

Resultat

Här är veckan tabell..
8 Poäng= Ingen
7Poäng= Ingen
6Poäng= Ingen
5Poäng= Ann och Eva-lena
4Poäng= Pia, Mormor Inga, Rolf, Reinhold
3Poäng= Pontus,Maja,Conny
2Poäng= Mikaela,Felicia,Steffe,Johanna,
1Poäng= Ingen
0Poäng= Niklas han tippade inte denna omgång...


Total tabell!
1:a Pia 10 poäng
2:er Eva-lena och Rolf 9 poäng
3:a Ann 8 poäng
4:er Inga,Felicia och Conny 7poäng
5:er Pontus,Maja,Johanna,Reinhold och Steffe 6 poäng
6:a Mikaela 5 poäng
7:a Niklas 4 poäng

omgång 2 är spelad!

Nu är omgång två spelad och det fanns några skrällar och några favoriter som höll.. Här kommer små referat eller tankar om matcherna..
Bp-AIK trodde många på Aik men dem höll inte riktigt för trycket denna omgång heller, bara 0-0 igen får man väl säga lite svårt att göra mål men släpper ju inte in något heller... Mjällby-Gais var väl en ganska öppen historia men den vann tillslut Mjällby med 3-0 och alla målen gjorda av Markus Ekenberg och han kan bli väldigt viktig för Nykomlingarna.. Gais får skärpa säg lite.. Trelleborg spelade 1-1 hemma mot Kalmar och det finns inte så mycket mer att säga om de.. Djurgården-Helsingborg där tappade Djurgården 3 viktiga pinnar och hade behövt få med säg en pinne.. Starkt gjort av helsingborg.. Åtvidaberg-Gefle där krigade Gefle ner Åtvidaberg på den gamle hedliga kopparvallen... Vinst med 1-0 för Gefle och gräsmattan var fruktansvärt dålig... Elfsborg-Halmstad där dem gule var favoriter och höll hela vägen in där utklassade dem Halmstad med 6-0 med fruktansvärt fin spel.. 2 mål av 19 åringen från kinna Johan Larsson vilken start, två mål av engelsk mannen James keene och varsitt mål från Denni Avdic och Fredrik bella berglund. Gött för dem denna omgången att det släppte. IFK Göteborg spelade hemma mot Häcken och hade det svårt tryckete på och tryckte på men missade sina lägen, till och med en straffspark och så dåliga är ju inte häcken.. Dem gamle veteranen Jonas Henriksson gjorde mål efter en trång hörna från höger och matchen slutade 0-1 till Häcken.. Sista matchen i omgången spelade Malmö hemma mot Örebro och dem fick igång stítt spel fruktansvärt bra och vann med 3-0 2 av målen av unge Agon Mehmeti. Svår omgång som vanligt får man väl säga.

lördag 20 mars 2010

Här är omgång 2!

Här kan ni då tippa nästa omgång!


Brommapojkarna- AIK
Mjällby- Gais
Trelleborg-Kalmar
Djurgården- Helsingborg
Åtvidaberg-Gefle
Elfsborg-Halmstad
IFK Göteborg-Häcken
Malmö FF- Örebro

Lycka till nu alla! Pia Throlin leder som sagt med 6 poäng...

onsdag 17 mars 2010

Ställningen!

Så här är ställningen efter första omgången det är såklart jämt efter första omgången men Pia har skaffat säg ett försprång med sina 6 Poäng... Nu är det bara 29 omgångar kvar och bara 232 matcher kvar att spela.. Håll ut får vi säga till dej Pia!

8 Poäng= Ingen
7 Poäng= Ingen
6 Poäng= Pia Throlin
5 Poäng= Rolf och Felicia Fahlström
4 Poäng= Niklas, Steffe, Johanna, Eva-lena, Conny
3 Poäng= Mormor, Maja, Mikaela, Ann, Pontus
2 Poäng= Reinold
1 Poäng= Ingen
0 Poäng= Ingen

Jag tycker om man ska snacka betyg så här då så är 0-2 Underkänt, tyvärr Reinold... 3-4 är Godkänt, G första omgången. 5-6 är Väl godkänt, VG första omgången. 7-8 Är mycket väl godkänt, MVG första omgången..

Första omgången avklarad!

Då är första omgången spelade och om man ska sammanfatta den lite så säger jag så här... Den betyder inte så jätte mycket för att alla kommer nästan slå alla i årets allsvenska förutom att åtvidaberg kommer åka med huvudet rätt ner tillbaka till superettan... AIK spelade bara lika hemma mot nykomlingarna Mjällby och Gais klarade lika mot Malmö.. Elfsborg kryssade mot Gefle ett helt okej resultat men dem borde vunnit spelade ju som gudar i andra halvlek! Blåvitt är starka som många trodde redan innan, vann borta mot Kalmar med 3-0 utan att övertyga. Men dem har ju Tobias Hysen och han är ju med i laget så dem blir vassa om dem får behålla honom till sommaren. Häcken slog Djurgården hemma 2-1 och inget jätte oväntat resultat men jag trodde ändå att Djurgården skulle kunna ta en poäng där.. Örebro vann enkelt mot Åtvidaberg med 2-0 på Behrn Arena. Helsingborg slog Brommarpojkarna Med 1-0 på olympia utan Henrik Larsson som lagt skorna på hyllan och tränar Landskrona Bois nu. Sist så kryssade Halmstad mot Trelleborg 0-0... Så där har ni en liten sammanfattning på första omgången snart kommer vem som leder tävlingen!

söndag 14 mars 2010

Nu är det äntligen igång!

Tja alla fotbollsnödar och Johanna! Igår var det allsvensk premiär som ni säkert vet... Här under kommer det ett litet matchreferat om den matchen..

Kalmar FF- IFK Göteborg
Matchen började ganska bra för Kalmar som hade några vassa chanser och fick till och med en straff men dem brände dem som allt annat i denna match.. Nästan direkt efter straff missen kontrar dem blåvitta och bollen når fram till Tobias Hysen och det är 0-1... Det resultatet stog säg till halvlek med.. Sedan så gjorde blåvitt 0-2 nästan direkt efter dem kommit ut på banan och det kändes ganska kört, det var återigen Hysen som gjorde det. Pappa Glenn stog i klacken och bara skrattade... Kalmar tryckte på men det hände inbte så mycket och till sist gör dem blåvitta 0-3 och det är förnedring när Hjalmar gör mål...
Sammanfattar Blåvitt med 3 ord denna premiär Stabilitet, effektivitet och en ren guldkandidat!

lördag 13 mars 2010

Snart dags!

Alla förutom Mikeal han får lite dispans på första och kommer lämna in precis före matchstart..
Så här tippar dem som är med!
Skytteligavinnare Vinnare av Allsvenskan
Mormor: x,x,x,1,1,1,1,2. Flavio (AIK) Elfsborg
Moster: 2,1,1,1,1,x,2,2. Hysen (Blåvitt) Elfsborg
Ann: x,2,1,1,1,x,x,2. Hysen (Blåvitt) Elfsborg
Conny:2,1,x,1,1,2,1,x. Daniel Larsson (Malmö FF) IFK Göteborg
Reinold: 1,1,2,1,1,1,1,2 Hysen (Blåvitt) IFK Göteborg
Steffe: x,x,1,1,1,x,1,2. Keene (Elfsborg) Elfsborg
Pia: 2,x,2,1,x,1,1,x. Wandersson (Gais) BK Häcken
Niklas: 1,1,1,1,1,x,1,2. Hysen (Blåvitt) Kalmar FF
Johanna: 2,x,1,1,1,1,x,2. Hysen (Blåvitt) Kalmar FF
Maja: 1,1,1,1,1,2,1,2. Hysen (Blåvitt) Elfsborg
Rolf: 2,1,1,1,x,x,x,2. Hysen (Blåvitt) Malmö FF
Mikaela: 1,1,1,1,1,2,1,2. Hysen (Blåvitt) Elfsborg
Felicia: 2,x,1,1,1,2,1,2. Hysen (Blåvitt) Elfsborg
Pontus: x,x,x,1,1,2,1,2. Daniel Larsson ( Malmö FF) Malmö FF

Nu öppnar jag Allsvenskan...

Kolla nedan här så ser ni hur första omgången spelas det ni ska välja mellan är ju då 1 om ni tror hemmalaget vinner, x om ni tror att det blir oavgjort eller så väljer ni 2 om ni tror bortalaget vinner.. Endast ett svar per match.. Glöm inte att ni ska säga nu första omgången vilka som vinner allsvensvenskan och vem som vinner skytteligan (den som gör mest mål). Lycka till!



Kalmar-IFK Göteborg
Halmstad-Trelleborg
Häcken-Djurgården
Helsingborg-Brommapojkarna
AIK-Mjällby AIF
Gais-Malmö
Örebro-Åtvidaberg
Gefle-Elfsborg

fredag 12 mars 2010

Tja! Kom med och tippa!

Tja alla mina vänner,släkt och familj... Nu ska vi börja tippa och här är spelreglerna...

1. Man ska ha lämnat in 1 timme innan första matchen börjar i omgång 1 osv.. Man kan lämna in här på denna blogg eller till Maria Fahlström skriftligt. Lämnar man inte in i tid så räknas det inte och man får inga poäng..

2. Man ska tippa om vem som vinner sytteligan, skytteliga är allstå vem som gör mest mål under säsongen och detta ska såklart också vara innan första omgången.

3. Vinnare av allsvenskan ska man tippa.

Hur får man poäng? Vad får man om man prickat in en match?, sktteligan eller allsvenska vinnaren?
Om man prickar in en match får man 1 poäng, om man prickar in skyyteligan över hela säsongen då får man 20 poäng och om man sätter vinnaren av hela allsvenskan så är det också 20 poäng.

torsdag 11 mars 2010

welcome.

Hej! :)
det här är felicia som skriver, pontus lillasyster ! (;
jag har fått äran att göra den här bloggen xD .
eller så är det bara så att min händige brosha inte kan göra det själv. HAHA, jaja skitsamma. Det var inte det jag skulle skriva, utan jag skulle välkomna er till denna bloggen! :)
Här kommer Pontus skriva allt om den allsvenska tävlingen, du kommer kunna tippa allsvenskan , se tabellen hur det ligger, läsa fakta om allsvenskan och mycket annat! :)
jag ska fixa iordning här på bloggen , antingen ikväll eller imorgon! :)
men vi hörs senare, antagligen skriver pontus imorgon igen! :)

länk till pontus blogg:
http://pontusfahlstrom.blogspot.com/
länk till min[felicias] blogg:
http://feliciafahlstrom.blogg.se/

puss&kram, skummbannan! <3
/ felicia.